Om de veiligheid van de wedstrijd te kunnen garanderen vraagt de organisatie van de Ronde van Frankrijk (ASO) dat het parcours verkeersvrij is tussen 9h30 en 14 uur.

Ter hoogte van de kruispunten Moenebroekstraat-Aalstsesteenweg, Varingstraat-Aalstsesteenweg en Edingseweg-Onkerzelestraat kan het parcours uitzonderlijk gedwarst worden, verkeer op het parcours wordt niet toegestaan.

Moet u de dag van de wedstrijd toch uw woning verlaten? Neem contact op met het infonummer 054 43 44 04.

Er zal een extra grote fietsenstalling voorzien worden op het Stationsplein van Geraardsbergen. Vergeet natuurlijk niet uw fietsslot.

Vanaf het station Viane-Moerbeke kan u de shuttle bus nemen die u zo dicht mogelijk bij het parcours zal afzetten. U kan ook afstappen in het station van Geraardsbergen, zo bent u onmiddellijk in het stadscentrum.

Er zullen 3 parkeermogelijkheden aangeboden worden, hieronder een overzicht. De shuttle bussen zullen u vervoeren vanaf 8 uur tot 19 uur. Zij zullen op regelmatige basis – naargelang de vraag – het traject afleggen om u terug naar de parking te vervoeren.

Shuttle dienst Onkerzele

Opstapplaats 1: Provinciaal domein De Gavers (Onkerzelestraat)


Opstapplaats 2: Voetbalterrein VK Jong Geraardsbergen en omliggende weiden. (Volderstraat)

Afstappen
Ter hoogte van het rondpunt Zonnebloem

Shuttle dienst Moerbeke

Opstapplaats 1: Heuvelstraat


Opstapplaats 2: Moerbekeplein

Afstappen
Ter hoogte van het Oudenberghof

Parking zonder shuttle dienst

Molendreef (Voetbalterrein KSV Geraardsbergen en omliggende weiden). In de Molendreef zal de rijrichting tijdelijk omgedraaid worden. De parking zal bereikbaar zijn vanaf de Hazelaarstraat.

Via het voetpad langs sporthal de Veldmuis kan u zich naar het stadscentrum begeven.

Motorhome parking Tour de France Geraardsbergen


Komt u met de motorhome naar Geraardsbergen voor de doortocht van dicht bij te kunnen meemaken, reserveer dan tijdig je plaats op de verschillende motorhome parkeer gelegenheden.

Motorhome parking weide Driepikkel (beklimming Muur)

Op deze prachtige locatie in het episch centrum van de doortocht. Ga voor deze parking als u op de top van de beklimming van de Muur van Geraardsbergen wil staan. U hebt toegang tot de site waar allerlei evenementen zullen plaats vinden. U kan aanrijden vanaf 10 uur op donderdag 4 juli. U moet ten laatste op vrijdagavond 20 uur aankomen want vanaf dan zullen wij de site afsluiten voor het verkeer (opbouw evenementen zone). De prijs voor deze parking is € 25 ongeacht het aantal nachten. Reserveren is een must want er zijn maar een beperkt aantal aan plaatsen. Op deze parking zijn er geen sanitaire voorzieningen noch elektriciteit noch water. Het lozen van uw afvalreservoir is hier niet mogelijk.

Adres: Driepikkel, 9500 Geraardsbergen (50°46’23.9″N 3°53’31.4″E) Contactgegevens en reservaties: Dienst Toerisme (Tel: 054 43 72 89, enkel tijdens de openingsuren – ook weekends)

Motorhome parking weide Bosberg (benedenkant)

Op deze parking kan u genieten van een prachtig zicht op de weides van Geraardsbergen. Op deze weide staat u pal aan het parcours en aan de beklimming van de Bosberg. U kan aanrijden vanaf 10 uur op donderdag 4 juli. U moet ten laatste op vrijdagavond 20 uur aankomen. De prijs voor deze parking is € 10/nacht. Op deze parking zijn er geen sanitaire voorzieningen noch elektriciteit noch water. Het lozen van uw afvalreservoir is hier niet mogelijk.

Adres: Kapellestraat, 9500 Geraardsbergen (50°46’05.5″N 3°55’55.8″E)

Motorhome parking weide Bosberg (bovenkant)

Op deze parking kan u genieten bovenop de Bosberg. De parking bevindt zich rechtover een kampeerterrein met alle nutsvoorzieningen. Weliswaar niet op de parking zelf maar wel aan de overkant van de straat. U kan aanrijden vanaf 10 uur op donderdag 4 juli. U moet ten laatste op vrijdagavond 20 uur aankomen. De prijs voor deze parking is € 10/nacht. Op deze parking kan u uw afvalreservoir lozen op de daarop voorzien plaats.

Adres: Heirbaan, 1570 Galmaarden (50°46’07.0″N 3°56’22.5″E) Contactgegevens en reservaties: Camping Raspaljebos (054 58 85 27)

Motorhome parking provinciaal domein De Gavers

Het provinciaal domein De Gavers is een oase van rust. Hier kan u aan heel wat activiteiten deelnemen. De doortocht van de Tour de France ligt hier niet aan de voordeur, maar neemt u de gratis shuttle bus dan brengt deze u op zaterdag naar het stadscentrum van Geraardsbergen om te komen supporteren of om het festival Pedal te bezoeken. Deze shuttle bus zal u ook terug brengen naar het provinciaal domein. Het is niet mogelijk om met de motorhome naar het stadscentrum af te zakken. Alle nutsvoorziening zijn op deze parking aanwezig, ook het lozen van uw afvalreservoir kan hier gebeuren op de voorziene plaatsen.

U kan aan en af rijden vanaf wanneer u dit wil. De prijs voor de parking is € 31/dag.

Adres: Onkerzelestraat 280, 9500 Geraardsbergen (50°47’24.0″N 3°55’25.3″E) Contactgegevens en reservaties: Provinciaal Domein De Gavers (054 41 63 24